គ្រឿងផ្សំ- គ្រឿងក្នងជ្រូក 4 គីឡូក្រាម(អណ្តាត ស្លឹកត្រចៀក ពោះវៀន ក្រពះ)
-ឈើអែម 3 (អាំងប្រហែល បីនាទី)
-ផ្កាចាន់ 7 ផ្កា(អាំងប្រហែល3នាទី)
-ទឹកត្រី 3 ស្លាបព្រាបាយ
-ម្សៅស៊ុប2 ស្លាបព្រាបាយ
-អំបិលកន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមសចព្រ្ចាាំ 1 ស្លាបព្រាបាយ
-ស្ករ 2 ខាំ
-ទឹក 1 កូនចានចង្កិះ
គ្រឿងផ្សំទឹកត្រី
-ស្ករ 150 ក្រាម
-ទឹកក្រូចឆ្មារកន្លះកូនចានចង្កិះ
-ទឹកត្រីកន្លះកូនចានចង្កិះ
-ខ្ទឹមស 9 កំពឹស
-ម្ទេស 10 គ្រាប់
របៀបធ្វើ
1.យកសាច់លាងជាមួយអំបិលទឹកខ្មេះ និងទឹកក្តៅអុនៗលាងបីបួនទឹកស្អាតអស់រំអិល។
2.ដាក់ទឹកនិងស្ករក្នុងឆ្នាំងបើកភ្លើងតិចៗរួចដាក់ខ្ទឹមសចព្រ្ចាាំចូលកូអោយរលាយស្ករ សឹមដាក់ផ្កាចាន់ និងឈើអែម (អាំងក្តៅៗ)កូអោយស្ករឡើងពណ៌ក្រហមល្អ។
3.ដាក់ទឹកត្រីនិងអំបិលចូលកូពីបីត្រឡប់ សឹមដាក់សាច់ និងម្សៅស៊ុបចូលកូអោយសព្ធទុកអោយពុះ(បើទឹកតិចពេក អាចបន្ថែមទឹករំងាស់អោយផុយសាច់ និងស្ងួតទឹកល្អ)។
របៀបធ្វើទឹកត្រី
1.កិនម្ទេស និងខ្ទឹមអោយម៉ត់ រួចដាក់ក្នុងចានមួយ ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ និងស្ករចូលកូអោយសព្ធទុកចោល 10 នាទី សឹមចាក់ទឹកត្រីចូលកូអោយសព្ធជាការស្រេច។
Comments
Post a Comment